GESCHILDERDE PLAFONDS

We krijgen niet veel verzoeken om plafonds met een kleur te schilderen, maar er is geen reden waarom we dat niet zouden moeten doen. Om te beginnen zijn we heel goed gekwalificeerd om een ​​plafond te beschilderen. Ten tweede, het is een geweldig idee! Veel interieurontwerpers beschouwen plafonds als een vijfde muur en zien ze als een kans om creatief te worden. We waren het daar niet meer mee eens. Waarom vasthouden aan wit als je wat pit kunt geven aan een kamer met een geschilderd plafond?

Ermee beginnen:
Een idee is om witte verf te mengen met een paar druppels van de muurkleur van de kamer. Dit breekt het wit op zonder veel kleur toe te voegen. Maar aangezien u al een plafondkleur overweegt, waarom zou u dan niet de sprong wagen en een volle kleur aanbrengen (niet verdunnen met witte verf)? Het voegt veel designinteresse toe en een mooi, niet-traditioneel brandpunt in een kamer. Als u hoge plafonds heeft, helpt het ook om de ruimte in balans te houden. Het plafond is niet langer een witte vide boven, maar een goed doordacht deel van het ontwerp van de kamer.
Typisch, geschilderde plafonds zien er het beste uit en bieden het meest gevoel van balans, als ze niet worden gedaan in een grote ruimte. In een groot gebied kan het een kamer overweldigen in plaats van verbeteren.

Drama toevoegen:
Beschilderde plafonds in een eetkamer of een damestoilet kunnen spectaculair zijn – vooral als het een interessante kleur is (denk aan metaalachtig of sprankelend). Beide kamers zijn ideaal voor een beschilderd plafond. Beschouw het als een “highlight wall” – behalve dat het horizontaal en boven je in plaats van verticaal en voor je staat. Als er plafondlijsten of medaillons zijn, des te beter omdat kleur het oog omhoog trekt en de impact van de lijsten verder vergroot. Je kunt ook een slaapkamerplafond verven. Daarover meer.
Alles in dezelfde kleur verven:
Een idee voor een kleine kamer is om alles in dezelfde kleur te schilderen – inclusief de muren, plinten of andere lijstwerk en het plafond. We hebben zelfs gezien dat deuren werden geverfd om bij elkaar te passen. Klinkt alsof het overweldigend zou zijn. Meestal is het dat niet. Het kan de ruimte een gevoel van oneindigheid geven – geen grenzen van kleur om de blik te verbreken. Het effect kan verbluffend zijn. Mensen kunnen terughoudend zijn om dit idee een kans te geven, dus we raden aan om het in een damestoilet te doen waar gewaagd werken meestal heel goed werkt. Het kan echter een showstopper zijn als je het in een kinderkamer of op een kinderkamer doet!

Kleurblokkering:
Dit is het idee dat we noemden van het toevoegen van een paar druppels (of veel meer) van de muurkleur in witte verf voor het plafond. Het effect is een lichtere versie van een diepere tint. Probeer bijvoorbeeld marine op de muren met een lichtere versie aan het plafond in een damestoilet. In een studie of bibliotheek verandert een diep mosgroen op de muren (en zelfs de planken) met een lichtere variatie aan het plafond in een warme ruimte.

Donkere plafonds:
Als een mooie nachtelijke hemel, is er iets dramatisch en aantrekkelijk (zelfs romantisch) aan een donker plafond. Het trekt de aandacht, geeft een gevoel van evenwicht in de kamer, vooral als er hoge plafonds in een kleine ruimte zijn, en het voelt aan als een open container. In een slaapkamer is het vooral aantrekkelijk en geruststellend. Zie het als kijken naar een nachtelijke hemel vanuit je bed.

afwerkingen:
Voor de meeste plafonds raden we waarschijnlijk een vlakke afwerking aan. Al het andere laat zelfs de kleinste imperfecties in uw plafond zien. Voeg kunstmatige en natuurlijke verlichting toe en je ziet absoluut elke fout in de sheetrock.
We hopen dat we je aan het denken zetten om een ​​plafond in je huis te schilderen. Laat het ons weten als u vragen heeft. Ook hebben al onze klanten recht op één uur gratis kleurconsult voor hun project met onze professionele interieurontwerper.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48