Tips & Schildertechnieken voor de perfecte verfopdracht

Hier zijn 10 tips om uw schilderprojecten soepeler en sneller te laten zijn en u een professioneel ogende afwerking te geven waar u trots op kunt zijn. U zult ook ingenieuze tips vinden die uw opschoontijd in tweeën kunnen snijden en de levensduur van uw penselen verlengen.
Door de doe-het-experts van The Family Handyman Magazine

Schildertechnieken Tip 1: Om lapmarkeringen te voorkomen, rolt u de volledige hoogte van de muur en houdt u een natte rand
10 Interieurschilderen Tips & Schildertechnieken voor de perfecte verfopdracht
Rol de volledige hoogte van de muur
Lap marks zijn die lelijke strepen die worden veroorzaakt door ongelijkmatige lagen verfopbouw. Ze doen zich voor wanneer je over de verf rolt die al gedeeltelijk droog is. (Onder warme en droge omstandigheden kan latexverf in minder dan een minuut beginnen te verstijven!) De sleutel om rondtapijten te vermijden bij doe-het-zelf muurschilderingen is het handhaven van een “natte rand”, zodat elke slag van uw rol de vorige slag overlapt voordat de verf kan beginnen te drogen.

Om een ​​natte rand te behouden, start u in de buurt van een hoek en laat u de rol op en neer lopen over de volledige hoogte van de muur, waarbij u bij elke slag lichtjes beweegt. Verplaats waar nodig naar achteren om dikke punten of runs gelijk te maken. Laat de roller niet bijna droog worden; herlaad het vaak, zodat het altijd op zijn minst half geladen is. Houd de open kant van het frame van de roller tegenover het gebied dat al is geverfd. Dat zorgt voor minder druk op de open kant van de roller, dus het is minder waarschijnlijk dat u verfribbels achterlaat als u zelf uw muurschilderingen maakt.

Tip 2: Meng verschillende blikjes verf in een grote emmer voor een consistente kleur in de kamer
10 Interieurschilderen Tips & Schildertechnieken voor de perfecte verfopdracht
Meng verf in een grote emmer
De verfkleur kan enigszins variëren van de ene kan naar de andere. Als u een nieuw blik in het midden van een muur moet openen, is het verschil mogelijk merkbaar. Het mengen van de verven elimineert het probleem. Het is het beste om een ​​schatting te maken van de hoeveelheid verf die je nodig hebt en deze te mengen in een emmer van 5 gallon (een proces dat ‘boksen’ wordt genoemd).

Wanneer de dekking moeilijk in te schatten is, voeg dan meer toe dan minder bij doe-het-zelf muurschildering. Je kunt het restant altijd in blikken gieten. Gebruik voor grote taken de emmer en een rolscherm in plaats van een rollade. Het is veel sneller om uw roller op het scherm te plaatsen dan om een ​​rollerpan te gebruiken. Doop de roller eenvoudig in de verfemmer en rol hem vervolgens over het scherm tot hij niet meer druipt.

Tip 3: Laat de verf drogen en snij de tape los voor een perfecte rand
10 Interieurschilderen Tips & Schildertechnieken voor de perfecte verfopdracht
Knip de tape af als de verf droog is
Als de verf droog is, kunt u de tape niet gewoon van de rand aftrekken. Verf vormt een film tussen de muur en de tape en door het verwijderen van de tape worden stukjes gedroogde verf van de muur gescheurd. Dus voordat je de tape verwijdert, knip je hem los.

Wacht tot de verf volledig droog is, tenminste 24 uur, gebruik dan een scherp hakmes of een doosmes om door de film te snijden. Begin in een onopvallend gebied om ervoor te zorgen dat de verf hard genoeg is om schoon te snijden. Als je de verf snijdt terwijl het nog steeds gom is, maak je een puinhoop. Terwijl je de verf snijdt, trek je de tape onder een hoek van 45 graden omhoog.

Tip 4: Verf eerst de bekleding, dan het plafond en de wanden
10 Interieurschilderen Tips & Schildertechnieken voor de perfecte verfopdracht
Verf eerst de trim
Prime en textuurmuur
Pro’s volgen meestal een bepaalde volgorde bij het schilderen van een kamer. Ze schilderen eerst de bekleding, dan het plafond en daarna de muren. Dat komt omdat het gemakkelijker (en sneller) is om de rand af te plakken dan om de muren af ​​te plakken. En je wilt ze zeker niet allebei afplakken!

Bij het schilderen van de trim hoef je niet netjes te zijn. Concentreer u gewoon op een gladde afwerking van het hout. Maak je geen zorgen als de trimverf op de muren terechtkomt. Je zult het later behandelen bij het schilderen van de muren. Zodra de trim volledig is geverfd en droog (minimaal 24 uur), plak het af (met behulp van een “easy release” schilderstape), schilder dan het plafond en vervolgens de muren.

Tip 5: Prime en textuur muurpleisters om een ​​vlekkerige afwerking te voorkomen

10 Interieurschilderen Tips & Schildertechnieken voor de perfecte verfopdracht
Vers geschilderde muren zien er vaak vlekkerig uit
Vers geschilderde muren zien er vaak vlekkerig uit. De kleur is uniform, maar de glans is niet consistent. Dit gebeurt meestal over de gaten en scheuren die u hebt aangebracht met een opvulmateriaal of gipsplaat. De poreuze vulstoffen absorberen de verf en doen het oppervlak matteren (een probleem dat “flitsen” wordt genoemd). Wanneer het licht deze doffe plekken raakt, steken ze uit als een pijnlijke duim. De gladde patch valt ook op in tegenstelling tot de enigszins hobbelige textuur van de rest van de muur. Een snelle laag primer is voldoende om vlekvorming en textuurverschillen te elimineren.

Primer dicht de pleister af, zodat de verf er niet in wegzakt en er dof uitziet. Als u de textuur wilt matchen, prikt u met een roller in de grond en vilt u de randen uit. Kies een napdikte die overeenkomt met de omringende muurstructuur (een 3/8-inch naproller voor gladde wanden, 1/2 inch voor textuur).

Tip 6: Maak vuile oppervlakken schoon, zodat de verf een sterke hechting kan vormen.

 

gs: citroen mehari tweedehands autodroogijsstralen –  StrechtenAtlas copco