COVID 19 HOE ZAL HET SLOTENMAKERS BEÏNVLOEDEN?

COVID 19 HOE ZAL HET SLOTENMAKERS BEÏNVLOEDEN?

Met alle recente gebeurtenissen in de wereld is het moeilijk te zeggen of alles ooit nog hetzelfde zal zijn. Eén ding is zeker: er zullen dingen veranderen in de sector, of dat nu is door de hoeveelheid werk, een toevloed van nieuwkomers in het vak of het feit dat we moeten kiezen welke klussen we aannemen op basis van risicofactoren waar we vroeger niet aan hoefden te denken.

Dit zijn de belangrijkste problemen die we zien opduiken

Verminderde hoeveelheid werk bij Slotenmaker Rumst . Het is duidelijk dat op het hoogtepunt van de volledige lock-down in het Verenigd Koninkrijk veel slotenmakers een gebrek aan werk ondervonden. Dat heeft waarschijnlijk een aantal redenen. De angst van klanten om een vakman in huis te hebben en de angst van vaklui om niet bij klanten naar binnen te gaan, zal een grote rol hebben gespeeld. Dat is ook iets wat waarschijnlijk nog wel een tijdje zo zal blijven. Als de klant kwetsbaar is en de klus niet dringend, dan zal die klus hoogstwaarschijnlijk worden uitgesteld tot de wereld er beter voorstaat. Als de slotenmaker kwetsbaar is, kan het ook zijn dat hij vrij moet nemen voor zijn eigen veiligheid. Nu veel kinderen niet naar school gaan, is de kans groot dat sommige slotenmakers hun kinderen thuis moeten scholen.

Als mensen hun sloten niet gebruiken dan gaan er geen sloten kapot! Nu veel mensen de richtlijnen van de overheid correct hebben opgevolgd, zijn ze gedwongen om binnen te blijven. Dit betekent dat deuren en sloten veel minder vaak worden bediend, waardoor de kans kleiner wordt dat er iets stuk gaat.

Minder inbraken, niemand wil dat er bij iemand anders wordt ingebroken. Toch kan dit een behoorlijk deel van het werk van een slotenmaker zijn, het herstellen van de nasleep van een inbraak is iets wat de meeste slotenmakers vrij veel doen. Nu meer mensen binnenshuis blijven, zullen er nauwelijks nog inbraken plaatsvinden, wat resulteert in minder werk op dit gebied.

Bedrijven zijn gesloten. Commerciële panden hebben vaak behoefte aan slotenwerk. Commerciële panden zijn vaak veel groter dan woningen. Omdat commerciële panden meer deuren, meer sloten en meer sleutelhouders hebben dan residentiële panden, vinden wij als slotenmakers dat een behoorlijk deel van het werk normaal gesproken van commerciële panden komt. Maar dat gezegd zijnde, de meeste commerciële bedrijven zijn al zo lang gesloten dat dit ook een invloed heeft op de hoeveelheid werk. Zelfs nu de zaken terug normaliseren na de versoepeling van de beperkingen op 4 juli zijn er nog steeds veel commerciële bedrijven waarvan het personeel van thuis uit werkt. Aangezien veel van het slotenmakerswerk ook contractwerk is, is dit meestal ook voor commerciële klanten, wat opnieuw een daling van nog een andere inkomstenstroom betekent.

Nieuwe slotenmakers en opleidingscursussen

Als de zaken weer normaal beginnen te worden, zullen we helaas waarschijnlijk te maken krijgen met een enorme recessie, waarbij duizenden mensen hun baan zullen verliezen. Niet alleen dit, maar door de hoeveelheid bedrijven die waarschijnlijk ten onder zullen gaan, zullen die mensen moeite hebben om een nieuwe baan te vinden.

Net als tijdens de financiële crisis van 2008 zullen mensen die op zoek zijn naar werk, worden overgehaald om een opleiding tot slotenmaker te volgen. Met de belofte van slotenmakersdiploma’s (die het papier waarop ze geschreven zijn niet waard zijn) en de lonen van £100k per jaar zullen we waarschijnlijk een enorme toename van de concurrentie zien. Lees ons bericht over hoeveel je kunt verdienen als slotenmaker.

Zoals de meesten van ons die al een tijdje in het vak zitten weten, zullen deze mensen komen en dan weer snel gaan. Maar er zal altijd een ander komen om hun plaats in te nemen.

Wat ons te wachten staat

Met een dreigende recessie en minder werk voor veel slotenmakers in het Verenigd Koninkrijk ziet het ernaar uit dat we moeilijke tijden tegemoet gaan. Maar we hebben het al eerder gedaan, iedereen die er in 2008 bij was, weet dat je gewoon je hoofd erbij moet houden en het uitzitten. Het is niet allemaal kommer en kwel, want een groot deel van het werk dat we doen, kan gewoon niet worden uitgesteld. Er zal altijd noodwerk zijn, je moet er gewoon op uit en het krijgen!

Gebruik deze tijd van stilstand verstandig om plannen voor de toekomst te maken, aan uw website te werken, de zaken fris te houden, contact op te nemen met potentiële nieuwe contractklanten en vooral de moed erin te houden! We komen hier wel doorheen!

Over de auteur

Tom Cosyns Seobureau.be administrator