Wat moet u weten over een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een vaak verkeerd begrepen gereedschap dat gevaarlijk kan zijn in verkeerde handen. De meeste mensen denken dat, omdat het met hoge druk werkt, hoe hoger de PSI (pond per vierkante inch), hoe beter het schoon zal worden. Dat is niet altijd correct en we kunnen uitleggen waarom.

Hoe het werkt:

Een krachtige wasmachine wordt gereinigd door een waterstraal uit een spuitmond te duwen op een redelijk hoge PSI – meestal rond 1500 – 3000 pond per vierkante inch of psi om oppervlaktevuil op te blazen. Het water raakt het oppervlak met hoge kinetische energie om vuil te raken, net als een boorhamer die op beton of asfalt boort. En het is die vergelijking met een jackhammer die iedereen die een high PSI-stroomwasser gebruikt, moet onthouden voordat hij er een aanraakt. Gericht op het verkeerde oppervlak, inclusief een persoon, kan de schade van een hogedrukreiniger ernstig zijn.

misvattingen:

Veel mensen denken ten onrechte dat het eenvoudigweg gebruiken van een hogere druk een betere of effectievere reiniging betekent. Behalve dat hoge druk niet altijd erg effectief is bij het reinigen, vooral als het geen hard, ondoordringbaar oppervlak is. Hoewel hogedrukreinigers het meest effectief zijn op harde oppervlakken zoals beton en baksteen, kan een hogedrukreiniger aanzienlijke schade aan het oppervlak veroorzaken. Waarom? Omdat op een bepaald moment ofwel de druk zelf of de continue toepassing van de waterdruk het oppervlak kan scheuren, zelfs een harde ondergrond zoals beton of baksteen. Weet je nog die jackhammer-analogie?
Een veel voorkomende reden om een ​​hogedrukreiniger te gebruiken om schimmel of andere vlekken te verwijderen. Het probleem is dat deze niet altijd worden verwijderd door een niet-commerciële toepassing. Dan, ziende dat de vlek of schimmel niet verdwijnt, zal een onervaren huiseigenaar vaak kiezen voor hogere druk of het mondstuk dichter bij het oppervlak brengen. In plaats van een vlek te verwijderen, veroorzaakt de hogere druk in plaats daarvan oppervlaktebeschadiging.

De gevaren:

Het is veel moeilijker om de staf van een hogedrukreiniger te bedienen bij gebruik van een hogere PSI. De kans op letsel zelf is exponentieel hoger en onervaren gebruikers mogen nooit proberen een hogedrukspuit te gebruiken terwijl ze op een ladder staan!
Verf kan worden afgebroken van hout gevelbeplating op hogere PSI.
Zacht hout zoals op dekken of terrasmeubilair kan worden beschadigd en zelfs worden afgestroopt door hoge druk.
Vensters en vensterbanken kunnen hun dampschermen en hout beschadigen of breken door druk.
Een ongelijkmatige toepassing van de waterdruk kan leiden tot wat bekend staat als “striping” – sommige gebieden zijn duidelijker schoon dan andere waardoor een streepeffect op het oppervlak ontstaat. Dit is een veel voorkomend teken van onervaren drukgebruikers.

Dingen om te weten:

Hogedrukreinigers gebruiken veel water – meestal 1,5 – gallon per minuut, dus u hebt een goede afvoer nodig in het gedeelte dat u wast.
Ze zijn erg gehorig.
Terwijl u water op een oppervlak fotografeert, worden de nabijgelegen gebieden vies. Wees voorbereid op de richting van de toverstaf en het water en het mogelijke effect op de omgeving.
Draag altijd een waterdichte, beschermende overalls en harde schoenen.
Hoewel stroomwasmachines veilig zijn in gebruik (en geschikt voor gebruik) rond water, gebruik nooit een ouder model met gerafelde koorden of onderdelen waar u het risico loopt dat elektriciteit in contact komt met water.
Als u klaar bent om professionals in te huren om veilig te wassen, belt u ons om een ​​afspraak te maken. Wij zijn experts in commerciële toepassingen en het gebruik van een hogedrukreiniger.

 

tags: bewakingscamera husqvarna – sharepoint intranetcoworking – Natuzzi zetels